Om oss

I familjen Claesson har transporter och spedition stått i fokus i drygt 50 år.  Göte Claesson grundade företaget redan 1965. Göte drev bolaget nästan ända fram till sin bortgång i april 2017.

I företaget har sedan 1987 Christer, Anders, Anna och Cajsa varit engagerade och driver företaget vidare i samma anda.

Vi är ett erfaret företag med kunniga medarbetare som jobbar med att säkra våra kunders transporter, så väl inom som utom landet. En del av oss jobbar på vårt kontor och lager i Jönköping, en del i vår verkstad i Mullsjö där vi utför underhåll av våra fordon och en del som chaufförer ute på vägarna.

Med vår geografiskt centrala placering i Jönköping når vi snabbt och lätt de flesta destinationerna i Sverige. Inom 35 mils radie bor hela 80 % av Sveriges befolkning. Med kontinenten och Skandinaviens huvudstäder inom bekvämt räckhåll blir Jönköping också ett strategiskt bra val och ett viktigt nav, ur distributions- och lagersynpunkt för många företag.

Med egna fordon och chaufförer, 7000 kvm lager och en mängd väl utvalda samarbetspartners världen över är vi ett speditionsbolag med full kontroll över hela transportkedjan vilket gör oss flexibla. Skulle det uppstå ändringar i planerna, kan vi agera snabbt och orientera så väl avsändare och mottagare omedelbart.

Göte Claesson, grundare

Göte Claesson, grundare

Anna, Christer, Anders och Cajsa

Vårt åkeri är en viktig del av verksamheten. De egna fordonen tillsammans med våra chaufförer utgör en väsentlig del av vårt erbjudande och vår leveranssäkerhet. 

Åkeriet omfattar olika fordon från stora trailers, bilar och släp till små, snabba expressgodsbilar. 

Samtliga fordon är utrustade med positionering, så att vi hela tiden ser var de befinner sig och kan lämna snabba och korrekta leveransbesked till dig som kund.

Eftersom fordonen är ett lika viktigt ansikte utåt som vår personal är vi måna om att även hålla dem rena hela och nyservade. Därför har vi en egen fullutrustad verkstad och tvätthall.  Här utför vi alla typer av reparationer samt tvättning och skötsel av våra fordon.

Claesson Transport och miljön

På Claesson Transport pågår ett ständigt arbete för att hitta mer resurssnåla arbetssätt och hela tiden minska energianvändningen.

Vi har en miljöpolicy som vi arbetar efter och ständigt förnyar för att på bästa sätt spara på vår gemensamma miljö.


Tidslinje

2013 © Produced by Sveabyrån